(+45) 40 211 311

Cremant d’Alsace Brut Rosé

Winemaker Christophe Scherer’s bemærkninger

Med en brillant skinnende hindbærfarve fremtræder denne Crémant d’Alsace Rosé som en udsøgt vin med herlige små bobler. Dens aroma har tydelige noter af hindbær og kirsebær. De skønne smagsnuancer af tilsvarende frugter har en finesse, der ligeledes understøttes af det mousserende. Den fremtræder tør, frisk og behagelig kraftfuld.

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Ja, hvad kan Cremant d’Alsace Brut Rosé ikke bruges til? For os er svaret ALT (undtagen kransekage!!)

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 124.80kr.
Incl. moms: 156.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Denne Crémant er fremstillet efter Champenoise-metoden, altså den samme proces som til Champagne, hvorved den stille vin gøres mousserende gennem en anden gæring på flaske.

Efter sammenstikning kom denne vin på flasker, hvorunder den fik tilsat rørsukker samt en særlig udvalgt gær. Herefter blev flaskerne lagt i kældrene for langsomt at gennemgå sin anden gæring. Her-ved er opnået, at vinen har mange, vedholdende og små bobler, så snart den kommer i glasset.

Når den anden gæring afsluttes, har en Crémant – udover sine bobler – efterladt noget bundfald fra de nu døde gærceller. Fjernelsen af dette bundfald starter med, at man anbringer flaskerne i specialbyggede hylder (pupitres) i næsten vandret leje og hver dag får de en drejning og et lille løft. Efterhånden kommer de til at stå næsten lodret (med bunden i vejret). Herefter afventer den operation som kaldes dégorgement. Den foregår ved, at flaskerne hentes op fra kældrene (stadig med bunden i vejret), og anbringes på et transportbånd, som fører flaskehalsene gennem en frysevæske (- 18°C) som fanger bundfaldet i en ganske lille klump frossen vin. Dégorgeur’en vender flasken så halsen kommer opad, fjerner kapslen, så lufttrykket affyrer isklumpen, og flasken nu kun indeholder en ren, klar vin. Sidste led i operationen (ledosage) følger omgående. Den smule vin der er forsvundet, erstattes af en ren vin tilsat lidt rørsukker-opløsning (le liqueur de dosage). Straks herefter bliver flasken tilproppet med den klassiske korkprop, som snøres med ståltråd for at undgå ulykker. Til slut monteres etiketter, og vinen bliver lagt i kælderen igen til yderligere modning, indtil Christophe (ejer og winemaker) mener vinen er klar til salg.

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked

Druesammensætning:

100 % Pinot Noir

Vinens Hjemsted:

A.O.C. Crémant Alsace

Winemaker:

Christophe Scherer

Alkohol:

12,0%

Høstmetode:

Manuel

Lagring på fad:

Méthode Traditionnelle

Kan gemmes:

8 år

Produktion:

1.500 kasser (á 6 stk)

Colli:

6 flasker