
Winemaker Gabriela Celeste’s bemærkninger
Wine with great personality, of a deep violet color and strong liveliness. Aroma of mature red berries, typical of Malbec, with chocolate and caramel notes. Sweet and intense initial taste, fleshy and with good volume, wrapping tannins. Elegant and balanced wine, with great potential of aging.
Alcoholic fermentation in small vessels for 14 days at 27°C, maceration 30 days. Malolactic fermentation 100 % in barrels
Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
- LAMMEKRONE med grønne bønner, stegte tomater og hvide kartofler
- CHATEAUBRIAND med halve ferskner, grøn salat og lun flute
- GRILLET DYREMEDALJON med smørristede kantareller og stegte kartofler
Pris pr. flaske
Ekcl. moms: 132kr.
Incl moms: 165kr.
FiniVin’s bemærkninger
Malbec er en lille blå drue, der kom til Argentina omkring 1868. Druen giver en vin med dyb farve og har ret markante tanniner. Duft og smag er ofte kirsebær, hindbær, blomme, krydderi og nogle animalske toner. Malbec var oprindelig en af de seks druetyper, der var tilladt i en typisk Bordeaux-blanding, men i dag ses de franske Malbec-marker først og fremmest i Cahors, men der dyrkes også Malbec i Chile, Australien og USA.
Det er nu Argentinas hoveddrue og de bedste vine fra landet er produceret på Malbec eller blandinger, hvor den indgår. Især Mendoza er hjemsted for Malbec. Her er varmt, tørt, meget sollys og store temperatursving, især fordi vinmarkerne ligger i højden (over 800 meter) på Andesbjergenes skråninger langs floden Diamante.
Druerne til denne vin kommer fra de mere end 50 år gamle vinstokke. De er modnet optimalt, og resultatet er blevet en intens og frugtig vin, der udviser både mineralitet og kompleksitet. Når man smager denne vin forstår man, hvorfor Argentina kaldes verdens nr. 1 i Malbecvin.
Malbec er velegnet til kalv, gris, lam, mørkt kød og vildt, og et godt bud som ledsager til den danske mad og buffet.
Kontakt os

Druesammensætning:
100 % Malbec
Vinens Hjemsted:
San Rafael, Mendoza
Winemaker:
Gabriela Celeste
Alkohol:
14,1 %
Høstdato:
15. april 2011
Lagring på fad:
14 mdr. (70 % fransk, 30 % amerikansk eg)
Flaskedato:
8. september 2012
Produktion:
5.250 flasker
Colli:
6 flasker