(+45) 40 211 311

2013 Zinfandel

Winemaker Bob Pepi’s bemærkninger

“The deep dark color gives some indication of what this wine might offer. Nicely integrated aromas of white pepper, spicy oak and cured Iberico ham excite the senses. These aromas carry through to the flavors with the added nuance of raspberries. The nice weight on the palate combined with well-balanced structure and body make this a perfect wine for pizza or pasta Bolognese”.

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • BERBERI ANDEBRYST med rødkål og brune kartofler
  • KALVECULOTTE med syltede tomater, pommes Anna og rødvins sauce
  • KRONDYRFILÈT med ratatouille, smørristede kartofler og hasselnødde sauce
  • SPARE RIBS ”barbecued a la California” med stor appetit og lidt coleslaw

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 188,80kr.
Incl. moms: 236,00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Zinfandel regner californierne som helt deres egen drue, men ligesom de andre er den også af europæisk oprindelse, nærmere betegnet fra Balkan. Zinfandel kom til Californien omkring 1850, i en periode hvor det nuværende Kroatien var en del af det Østrig-Ungarnske Rige, og her finder man navnene Zierfandel og Cinfadl. Det er via DNA-tests bevist, at herfra stammer også Primitivo-druen, som i dag er mest anvendt i Syditalien. De mange år har dog givet en væsentlig forskel mellem ”den italienske” og den klassiske Zinfandel.

Denne vin er kompleks, krydret og kraftig, med en duft af brombær og solbær og med en ferskenagtig blødhed kombineret med en peberkrydret, saftig frugt.

I øvrigt er det historisk interessant, at de første vinmarker i Californien der blev tilplantet med Zinfandel netop var i Oak Knoll District, i området lige nord for Napa by – der hvor Andretti Winery ligger.

Følgende ord er ofte brugt til at beskrive smagen af Zinfandel: Brombær, solbær, blomme, granatæble og rose.

Tilbehør og krydderier som passer rigtigt godt til disse vine inkluderer tomat, aubergine, squash, porre, oliven og garbanzo bønner.

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked

Druesammensætning:

100 % Zinfandel

Vinens Hjemsted:

Dry Creek Valley, Sonoma County

Winemaker:

Bob Pepi

Alkohol:

14,7 %

Høstdato:

Oktober 2013

Lagring på fad:

12 mdr. på fransk eg

Flaskedato:

Januar 2015

Produktion:

487 kasser

Colli:

12 flasker