(+45) 40 211 311

Amontillado Solera Fundación 1830

Winemaker’s bemærkninger

“Ageing: A great complex wine thanks to its double ageing process. Firstly, through a biological process known as “velo flor” in our “soleras” of Fino An-dalucía, and secondly, through an oxidation process during 20 years in old American oak barrels in our controlled cellars with regulated temperature and atmosphere.

Tasting notes: Between old gold and tawny yellow, with very intense per-fumed aroma, pungent and hazelnut, where the years and years of ageing can be appreciated. Ideal for tasting before lunch as an aperitif. On its own or accompanied, it is also exceptional for combining with soups or between courses. It should be served at temperature between 10ºC and 12°C.”

Awards:
Silver – Bacchus 2006
Silver – Concours Mondial de Bruxelles 2006
Gold Medal – Premios Mezquita

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Sortfodsskinke
  • Vildt
  • Grillet kylling (”Kentuckymåger” kan flyve)

Pris pr. flaske

Excl. moms: 134.40kr.
Incl. moms: 168.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Kyndige vinkendere siger, at Amontillado stilen stammer fra byen Montilla i Andalusien, der samtidigt har lagt navn til vinen, der betyder ”stilen fra Montilla”. Det er en vin med sprødheden fra Manzanilla/Fino’en samt duft og dybde fra Oloroso’en. Det er en kompleks vin, og den sherry der for de fleste mennesker er sværest at lære rigtig at kende. Blandingen af tørhed, skarphed og så den store fylde er unik og kræver tilvænning. Der er ofte en sammenhæng mellem sherry kendskab og forholdet til Amontillado – jo bedre kendskab, jo større kærlighed !!!

Aroma og smag er: nødder, ristede mandler, mørk sirup uden sukkersødme og toner af appelsin, krydder-urter, mørk tobak og lette citrus undertoner. Lang finish der starter kraftig og skarp – men ender som blød og lækker med smag af specielt mandler og nødder.

Amontillado er en fantastisk vin til maden. Den har kræfter, hvor Manzanilla’en og Fino’en ikke helt kan være med, og der er behov for lidt yderligere dybde og styrke. Vinene er pr. tradition klassificeret til at gå godt til alt hvad der kan flyve, men kan reelt set matches med meget forskelligt-artet mad.

Druesammensætning:

100 % Pedro Ximénez

Vinens Hjemsted:

Montilla (Córdoba), Spanien

Winemaker:

Miguel Herrador (ejer)

Alkohol:

16 %

Lagring på fad:

Oxidativ – 20 år på gamle amerikanske fade

Servering:

Servér afkølet (10-12°C)

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked