(+45) 40 211 311

Pale Cream Clásico

Winemaker Rocío Ruiz’s bemærkninger

Pale Cream is made from Fino and PX “soleras” and as a consequence it conserves the biological ageing under “velo de flor” of Fino sherry, but softened with a touch of sweetness.

A pale, golden coloured sherry with greenish hues, it has an incisive bouquet with fresh aromas of bread dough and almonds. Refreshing and light on the palate with a delicate sweetness.

An all-round aperitif it is also the perfect accompaniment to foie gras, pates and fresh fruit. Serve cold at 10° C.

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Tapas
  • Kraftige supper
  • Ost

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 134.40kr.
Incl. moms: 168.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Det mest karakteristiske kendetegn ved Sherry er uden tvivl den store mangfoldighed der anvendes i Jerez for at producere og lagre vine. Resultatet er en endeløs palet af farver, dufte, smag og teksturer.

Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ og biologisk (som denne).

Under den biologiske aldring er vinene beskyttet mod oxidering af ”velo de flor”, en tynd film af gær, der naturligt dannes i fugtigt miljø i de forskellige bodegaer og spiller en afgørende rolle i det færdige resultat.

I den oxidative proces er vinene overladt til at modne i egetræsfade i en længere periode, hvor de bliver mørkere og mere koncentreret.

Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.

Pale Cream er en sherrytype der første gang blev sendt i handlen i 1970 som et svar på efterspørgslen på lyse og søde vine. Pioneren var Bodega Croft. Denne vin dufter intenst, friskt og lækkert som en Fino og har en sød og blød smag. En sherry der er let at drikke.

Farven er som lys rav med grønlige nuancer. Bouquet’en leder tankerne hen på friske vindruer, brøddej og mandler. I smagen tilføjes den delikate sødme og afsluttes med en behagelig let bitter tone. Netop sammenhængen mellem den friske og skarpe duft og den søde smag, gør den meget velegnet som aperitif eller som en forfriskende cocktail. Den har samtidigt en række muligheder i forhold til sammensætning med mad.

Druesammensætning:

Palomino Fino og Pedro Ximénez

Vinens Hjemsted:

Albariza – Jerez Superior

Winemaker:

Rocío Ruiz

Alkohol:

17 % (Fortified)

Lagring på fad:

Biologisk, 8 år under ”velo de flor”

Alder:

8 år

Servering:

Servér afkølet, 10°C

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked