(+45) 40 211 311

Palo Cortado Clásico

Winemaker Rocío Ruiz’s bemærkninger

Palo Cortado is a complex oenological curiosity due to its long oxidative ageing and the reminiscences it evokes of the unique delicacy for which it was originally classified. A dark chestnut coloured sherry, it has a delicate bouquet with complex aromas of hazelnuts, bitter orange marmalade and butter. Combining the strength of an Oloroso and the delicate aroma of an Amontillado it seeps deep into the palate leaving a soft, lingering after-taste.

An ideal aperitif and the perfect accompaniment to all types of food, from ham, nuts or clams to consomés, gelatinous meat or fish stews and cheese. Perfect for those special moments after a meal, when it can be sipped slowly and savoured to the full. Serve cold between 12° and 14° C

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Fisk (magre og fintsmagende som f.eks. søtunge og pighvar)
  • Skaldyr – hummer, rejer, østers, muslinger, krabber etc.
  • Kraftige supper
  • Ost

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 158.40kr.
Incl. moms: 198.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Det mest karakteristiske kendetegn ved Sherry er uden tvivl den store mangfoldighed der anvendes i Jerez for at producere og lagre vine. Resultatet er en endeløs palet af farver, dufte, smag og teksturer.

Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ (som denne) og biologisk (Fino og Manzanilla).

Under den biologiske aldring er vinene beskyttet mod oxidering af ”velo de flor”, en tynd film af gær, der naturligt dannes i fugtigt miljø i de forskellige bodegaer og spiller en afgørende rolle i det færdige resultat.

I den oxidative proces er vinene overladt til at modne i egetræsfade i en længere periode, hvor de bliver mørkere og mere koncentreret.

Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.

Palo Cortado er en sjælden variant, hvor floren i et finofad går til af sig selv. Når det opdages, tilsættes alkohol for at konservere vinen, og den lagrer videre. Altså en slags Amontillado “ved et tilfælde”. Vinen her er en unik delikatesse på grund af sin lange oxidative ældning. En mørk kastanje-farvet sherry med en delikat bouquet med komplekse aromaer af hasselnødder, bitter appelsinmarmelade og smør. Kombinerer styrken fra ​​en Oloroso med en fin aroma fra en Amontillado, der ”siver” dybt ind i ganen og efterlader en blød, dvælende eftersmag.

En ideel aperitif og det perfekte akkompagnement til alle typer af fødevarer fra skinke, nødder eller muslinger til consomés, gryderetter med kød eller fisk, samt ost. Perfekt til de særlige øjeblikke efter et måltid, når den kan nippes langsomt og nydes i fulde drag. Serveres kølig mellem 12 ° og 14 ° C.

Druesammensætning:

100 % Palomino Fino

Vinens Hjemsted:

Albariza – Jerez Superior

Winemaker:

Rocío Ruiz

Alkohol:

19 % (Fortified)

Lagring på fad:

Oxidativ – ca. 18 år på egetræsfade

Alder:

18 år

Servering:

Servér afkølet, 12-14°C

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked