(+45) 40 211 311

2006 Otero Reserva (Prieto Picudo)

Winemaker Julio Otero’s bemærkninger

Skinnende mørk kirsebærrød med begyndende lys kant. Aroma af røde frug-ter og brombær. I smagen tilføjes toastet vanille med antydninger af blå vio-ler. Syreindholdet føles behageligt afbalanceret med en silkeblød afslutning.

Klaserne håndplukkes og druerne lægges i 20 kg kasser, der bæres til vinhu-set. Her fjernes stilke og druerne kværnes let. Gæring i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur efterfulgt af malolaktisk gæring. Herefter er vinen lagret 24 måneder på franske egefade i vores underjordiske vinkælder.

Awards

2013-DWWA-SILVER-160x160   prod_zarcillo_plata
Sølvmedalje – Decanter World Wine Awards 2013
Sølvmedalje – Zarcillo 2013

Tips til retter som familien Otero – og vi – varmt kan anbefale:

  • Fremragende vin til at ledsage rødt kød, lammekølle eller kalveculotte

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 110.40kr.
Incl. moms: 138.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Tilbage i 1906 indrettede Juan Otero Colino en lille lokal bodega i Benavente, og med tredje generation Julio Otero i spidsen producerer den familiedrevne vingård fortsat unikke vine af druer af egen avl – først og fremmest regionens lokale druesort, Prieto Picudo. Vi er sikre på, at vinen vil overraske med sin dybe, mørke kirsebærrøde farve, den saftige og lækre duft af rød frugt og den fine toastede vanilje aroma. Ele-gant, blød, fyldig og tør smag, der domineres af modne frugtnoter.

Her langs med Duero floden vest for Valladolid bliver vinene mere komplekse, med mere syre og bedre ba-lance, om man vil. De kommer fra køligere egne (som her omkring 725 moh.), hvor dagene i vækstsæso-nen er varme, men nætterne væsentligt koldere. Det giver en unik kombination af fylde og kraft, samtidig med at en vigtig del af syren er bevaret.

Prieto Picudo er en yderst sjælden, men interessant aromatisk blå drue, meget speciel for området Valles de Benavente i Castilla y Leon. Den giver vine med herlig fylde, fedme og farve. Klaserne er aflange med druerne tætsiddende. Med sin intense aroma og naturlige syreindhold, byder vinen straks på alt fra det øjeblik du åbner flasken.

Druesammensætning:

100 % Prieto Picudo

Vinens Hjemsted:

Valles de Benavente

Winemaker:

Julio Otero

Alkohol:

14,0 %

Høstdato:

September 2006

Lagring på fad:

24 måneder på fransk eg (20% nye fade)

Servering:

18°C

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked