(+45) 40 211 311

2009 Otero Crianza (Prieto Picudo)

Winemaker Julio Otero’s bemærkninger

Farven er dyb mørk kirsebærrød med violet skær. I næsen opleves den typi-ske Prieto Picudo duft af røde frugter og brombær. I smagen tilføjes toastet vanille med antydninger af blå violer, krydderier, kakao og lakrids. Syreind-holdet er afbalanceret med en behagelig afslutning.

Klaserne håndplukkes og druerne lægges i 20 kg kasser, der bæres til vinhu-set. Her fjernes stilke og druerne kværnes let. Gæring i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur efterfulgt af malolaktisk gæring i tankene i vores un-derjordiske vinkælder. Efterfølgende er vinen lagret 14 måneder i fade fra Amerika, Frankrig og Rumænien.

Awards

puntospenin   prod_zarcillo_plata   quinta_alorna_53710d6a004fc
90 points – Peñin 2011
Sølvmedalje – Zarcillo 2013
Sølvmedalje – Mondial du Vin de Bruxelles 2011

Tips til retter som familien Otero – og vi – varmt kan anbefale:

  • Fremragende vin til at ledsage grillet kød, gryderetter, pizza & pasta let lagrede oste

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 86.40kr.
Incl. moms: 108.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Tilbage i 1906 indrettede Juan Otero Colino en lille lokal bodega i Benavente, og med tredje generation Julio Otero i spidsen producerer den familiedrevne vingård fortsat unikke vine af druer af egen avl – først og fremmest regionens lokale druesort, Prieto Picudo. Vi er sikre på, at vinen vil overraske med sin dybe, mørke kirsebær/violette farve, den saftige og lækre duft af rød frugt og den fine toastede vanilje aroma. Elegant, blød, fyldig og tør smag, der domineres af friske frugtnoter.

Prieto Picudo er en yderst sjælden, men interessant aromatisk blå drue, meget speciel for området Valles de Benavente i Castilla y Leon. Den giver vine med herlig fylde, fedme og farve. Klaserne er aflange med druerne tætsiddende. Med sin intense aroma af modne røde frugter og naturligt syreindhold, byder vinen straks på alt fra det øjeblik du åbner flasken.

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked

Druesammensætning:

100 % Prieto Picudo

Vinens Hjemsted:

Valles de Benavente

Winemaker:

Julio Otero

Alkohol:

13,85 %

Høstdato:

September 2009

Lagring på fad:

14 mdr. amerikanske, franske og rumænske fade

Servering:

16-18 grader

Colli:

6 flasker