Madhavan Vineyard, Sonoma Valley
100 % Barbera
14,6 % alkohol
9 mdr. på franske egefade
(30 % nye)
12 flasker/colli
Produktion: 145 kasser
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“The 2016 Barbera displays a beautiful rich, dark purple hue and explodes with aromas of cherry, cassis and warm spices. On the palet the wine fills your mouth with jammy fruitiness reminiscent of dark cherry and blackberry, followed by hints of toasty oak and spice. The flavors are kept in balance with nice acidity and bold yet silky tannins”.
30 % new French oak is used to emphasize the bright fruit characteristics”.
Barbera druen stammer fra Italien, og er der den næstmest dyrkede rødvinsdrue (Sangiovese er nr. 1). Sammen med Nebbiolo er det ”druen” i Piemonte. Druens skind er dybrød, hvilket resulterer i meget mørke vine, rig på syre, men praktisk talt uden garvesyre! I Californien er der flere og flere der med succes dyrker denne vin på grund af dens særlige krydrede og letbitre kirsebærduft og –smag.
Vinen her er kompleks, krydret og medium-bodied. Med en duft og smag af blomme, kirsebær, rosiner og lidt ”egetræs-vanilje”, er denne vin perfekt til italiensk-inspirerede retter – især grillede og stegte – og gerne med tomatbaserede saucer. Finish er lang og vedvarende med en snert af sødme.