Napa Valley
95 % Merlot
5 % Cabernet Sauvignon
13,8 % alkohol
18 mdr. på franske egefade
12 flasker/colli
Produktion: 345 kasser
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
Gold – SF Chronicle Wine Competition
“In the nose there is a good intensity with hints of dark fruit. Blueberry, orange blossom and spice. Good even structure across the palate with supple tannins and hints of cassis and high tone fruit. Long pleasing finish.
This fabulous wine pairs beautifully with heavier meat dishes, mushrooms, and cheeses like Pecorino, Dou-ble Gloucester and Saint Marcellin”.
Merlot er den mest plantede blå druesort i Bordeaux, og herfra har den bredt sig til resten af verden. Den er blandt de ældste sorter af ”Almindelig Vin” (vitis vinifera). I Californien har Merlot opnået stor succes. Druen er forholdsvist højtydende og både velegnet som enkeltdrue og blandet med mere tanninholdige sorter. Unge Merlot-vine er i øvrigt generelt blødere og rundere i smagen end Cabernet Sauvignon.
Vinen her er kendetegnet som blød, smidig og fyldig, med smag af solbær, brombær, sorte kirsebær, tobak og chokolade.