Napa Valley
100 % Sangiovese Grosso
13,8 % alkohol
12 mdr. på franske egefade
12 flasker/colli
Produktion: 538 kasser
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“The 2015 has nice bright fruit associated with California Sangiovese but also a hint of the new leather, earthy character that is more classic Chianti style. First sensation is of red berries and mid ripe berries, an array of sweet spices, then finishing with mocha and chocolate notes. These aromatics pair elegantly withy flavors of dark fruit and sumptuous caramel.
A good balance & medium plus body make this a nice pairing with a wide range of food”.
Hvis du tror Chianti- og Brunello-druen Sangiovese kun dur i Toscana, kan du roligt tro om igen. Allerede tilbage i slutningen af 60’erne begyndte Andretti’s winemaker Bob Pepi sammen med vennen og kollegaen Robert Mondavi som pionerer hvad angår dyrkning af den italienske drue i Napa Valley. Denne 2015-udgave er hvad der i dag kaldes for ”Classic California Style”.
Kompleks, krydret og medium-bodied. Med en duft og smag af blommer, brombær, sorte kirsebær, mocca, mørk chokolade og lidt ”egetræs-vanilje”, er denne vin perfekt til italiensk-inspirerede retter – især grillede og stegte – og gerne med tomatbaserede saucer. Finish er lang og vedvarende med en snert af sødme.