Sangiovese Napa Valley 2015

Andretti Winery - Napa valley
  • Napa Valley

  • 100 % Sangiovese Grosso

  • 13,8 % alkohol

  • 12 mdr. på franske egefade

  • 12 flasker/colli
    Produktion: 538 kasser

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • CORDON BLEU med haricots verts, persille og råstegte kartoffelbåde
    • GRILLET KALVEFILÈT med timian rødvinssauce og ovnbagte kartofler
    • SVINEKÆBER langtids-braisserede (3-4 timer) i stegeso med grøntsager og portvin
  • Winemaker Bob Pepi’s tasting notes

    “The 2015 has nice bright fruit associated with California Sangiovese but also a hint of the new leather, earthy character that is more classic Chianti style. First sensation is of red berries and mid ripe berries, an array of sweet spices, then finishing with mocha and chocolate notes. These aromatics pair elegantly withy flavors of dark fruit and sumptuous caramel.

    A good balance & medium plus body make this a nice pairing with a wide range of food”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Hvis du tror Chianti- og Brunello-druen Sangiovese kun dur i Toscana, kan du roligt tro om igen. Allerede tilbage i slutningen af 60’erne begyndte Andretti’s winemaker Bob Pepi sammen med vennen og kollegaen Robert Mondavi som pionerer hvad angår dyrkning af den italienske drue i Napa Valley. Denne 2015-udgave er hvad der i dag kaldes for ”Classic California Style”.

    Kompleks, krydret og medium-bodied. Med en duft og smag af blommer, brombær, sorte kirsebær, mocca, mørk chokolade og lidt ”egetræs-vanilje”, er denne vin perfekt til italiensk-inspirerede retter – især grillede og stegte – og gerne med tomatbaserede saucer. Finish er lang og vedvarende med en snert af sødme.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!