Elk Vineyard, Lodi
100 % Petit Verdot
15,0 % alkohol
20 mdr. på franske egefade
(26 % nye)
12 flasker/colli
Produceret 285 kasser
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“This Petit Verdot comes from our Estate single vineyard placed to the west of our Tasting Room and production facility. Complex, elegant bold flowers, deep dark in color. The wine has rich flavors of blackberries, cocoa and violet with a mild smoky character with rich tannins”.
All grapes are sustainably farmed and certified green under Lodi Rules, located in the Mokelumne River portion of the – Lodi AVA.
Petit Verdot benyttes i stadig mindre grad i Bordeaux. Faktisk bruges den i dag mest som ”krydderi” til topvinene fra Médoc, hvor den tilføjer den sidste farve, tannin og struktur. Sorten modner ekstremt sent, endda senere end Cabernet Sauvignon. På den anden side er Petit Verdot interessant, grundet sin kraftige duft af violer, dybe farve og gode struktur. Hvad der mangler af sol i Bordeaux, har de så rigeligt i Californien. Måske derfor oplever Petit Verdot stigende interesse fra disse kanter.
Farven i denne vin er dyb mørkerød, næsten sort. En dejlig intens bouquet af mørke bær og moden frugt. Smagen er fuld af solbær, brombær, mørke kirsebær samt mocca, kakao og lakrids, afsluttende med en fantastisk frugtrig og let sødmefuld karakter.
Kort sagt: Denne store vin fylder munden med en saftighed og koncentration, så man bare må have en slurk mere!