Lodi
100 % Zinfandel
15,0 % alkohol
10 mdr. på franske/amerikanske egefade
(28 % nye)
12 flasker/colli
Produceret 814 kasser
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“A full bodied wine, this Zinfandel showcases the distinct characteristics that have become synonymous with the Lodi AVA. Bold in color this Lodi wine has aromas of earthy eucalyptus and cedar. It has an ele-gant mouthfeel with flavors of dark fruit ending with a bright, rich, and structured finish”.
All grapes are sustainably farmed and certified green under Lodi Rules, located in the Mokelumne River portion of the – Lodi AVA.
Crljenak Kastelanski – Sinfadel – Zirfandl – Zinfandel: Det oprindelige navn på druerne fra området omkring det nuværende Kroatien til ”Nationaldruen i USA” er ændret gennem de mere end 200 år.
Med ejer Dan Panella og winemaker Chad Joseph i spidsen har vingården specialiseret sig i ”håndlavede enkeltmarks” vine i små mængder, der virkelig udtrykker Lodi’s terroir. De anvendte druer til denne vin kommer fra 2 mindre vinmarker, tilplantet henholdsvis 1986 og 1958.
Ranchen er kendt i hele San Joaquin Valley som en af de mest storslåede og smukke ejendomme siden den blev etableret helt tilbage i 1860. I dag er mange af ejendommens majestætiske gamle egetræer (deraf navnet Oak Farm Vineyards) fra dengang stadig spredt ud over de 70 acre, hvoraf 60 acre i dag er tilplantet med vinstokke.
En full-bodied, tæt og mørk rødvin med en stor palet af svesker, solbær, kirsebær, friskkværnet peber, chokolade og karamel i både næse og mund. Afsluttes med en fast og tydelig garvesyre, som efterlader en lang og rund smag i munden. Så lækker kan kun en virkelig top Lodi-Zinfandel smage!