Cornelio Tinto Crianza 2016

Bodegas Cornelio Dinastía - DOCa Rioja
  • San Asensio, DOCa Rioja

  • Tempranillo – 100 %

  • 14,0 % alkohol

  • 14 mdr. på nye amerikanske egefade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 16°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • LAMMESKANK i egen sky, med aspargeskartofler og rodfrugter
    • PAELLA med skaldyr, kylling, chorizo, bacon og safran
    • STEAK med grønne bønner, smørstegte kartofler og sauce bearnaise
    • 90 points – Decanter Wine Awards
    • Silver – Mundus Vini Grand International Wine Award
  • Winemakers bemærkninger

    “The color is intense cherry with garnet-coloured rim. In the nose you get ripe red fruit, compote and sweet spice aromas with chocolate and leather notes. The taste is well structured with mature and powerful tannins. Pleasant hints of fruit that linger on the palate, culminating perfectly in a warm, silky mouth-feel. Round in the mouth, tasty and very soft”.

    Food pairing: Barbecues and roasts, spicy stews and meat dishes”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Vinene fra Bodegas Cornelio Dinastía er ”Old fashion Rioja” af druer fra gårdens egne 40-100 år gamle vinstokke, hvilket giver et meget lavt udbytte, men til gengæld usædvanlig høj koncentration og intensitet i både næse og mund. Lagret i 14 måneder på nye amerikanske egefade.

    Stor aroma og smag, hvor tempranillo-druens karakteristik går i perfekt balance med fadlagringen og giver nuancer af sorte kirsebær, blommer, brombær, læder, vanilje og chokolade. Med bløde tanniner og en flot afstemt syre er det en prægtig vin til mange retter som f.eks. lam, kalv og okse.

    Nydes vinen i sin ungdom, så anbefales det at ilte vinen 1-2 timer før servering. Kan gemmes op til 10 år fra høståret og vil med tiden udvikle en endnu mere intens bouquet, blødere frugt og større kompleksitet.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!