Aldenueva de Ebro, DOCa Rioja
Tempranillo 85 %
Graciano 10 %
Mazuelo 5 %
14,3 % alkohol
18 mdr. på nye egefade
(95 % franske / 5 % amerikanske)
6 flasker/colli
5.070 flasker. Alle flasker er nummereret
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“The colour is brilliant ruby-red colour, High cloak. The aroma is very intense of Indian ink and black fruit (blueberries and plums), evolving to blond tobacco, toasted oak and mineral notes.
A very balanced, silky and smooth wine. Very complex, wide and a long end.
Food pairing: Stews, grilled beef, roast lamb and suckling pig, cured cheeses and steak tartar”.
Vinene fra Bodegas d. Mateos er frugten af hårdt arbejde for en familie, der siden 1886 har været dedikeret til en verden af vin igennem 7 generationer. Bodegaen med Mateo Ruiz i spidsen producerer udelukkende vin af højeste kvalitet fra egne vinmarker, beliggende i hjertet af La Rioja Alta – 375-650 m.o.h.
Stor Rioja Reserva i international høj klasse, baseret på druer fra vingårdens egne parceller i Aldeanueva fra 55 år gamle vinstokke. Udbytte er begrænset til 3.500 kg/ha. En meget fyldig, velafbalanceret og harmonisk rødvin for den store vinelsker. Kraftfuld og krydret vin, der er velegnet til kraftige kødretter – hvadenten det er stegt, braiseret eller grillet. Sådan skal en moderne top-Rioja smage!
Vinen er ikke filtreret, hvorfor lidt bundfald kan forekomme.
Vi anbefaler at ”ilte” denne vin 45 minutter før servering for at opnå dens fulde potentiale.