Letargo Crianza 2016

Bodegas d. Mateos -
  • Aldenueva de Ebro, DOCa Rioja

  • 85 % Tempranillo
    10 % Garnacha
    5% Graciano

  • 14,0 % alkohol

  • 12 mdr. på nye og ”second use” egefade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 17°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • LAMME CHOPS, grillet med hvidløg og rosmarin
    • KALVECULOTTE med pommes Anna og rødvins sauce
  • Winemaker Mateo Ruiz’s bemærkninger

    “The colour is brilliant ruby-red.

    Aroma with compoted fruits (dried peaches, plums and cherries) and liquorice hints mixed with barrel notes such as spices, toasted bread and vanilla, and a light dairy background.

    The taste is wide and long, with a marked acidity that gets a well-balanced wine. Prunes aftertaste and aromas of aging, toasted bread and vanilla, with a sweet, mineral and tasty end.

    Food pairing: Stews and grilled meats, lamb roasts, cured cheeses, dried fruits and cold meats”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Selv i deres ”Entry-level” vin kan man mærke vingårdens høje ambitionsniveau. Druerne kommer fra vingårdens egne parceller omkring den lille landsby Aldeanueva med 40 år gamle vinstokke. Udbytte er begrænset til 5.500 kg/ha. Efter fadlagring har flaskerne ligget i bodegaens kældre i mere end 12 måneder før salg.

    Den intense duft byder på kirsebærfrugt med herligt strejf af kakao, cedertræ og sødmefulde krydderier. I smagen bliver du yderligere belønnet med generøs frugt, og med en enestående balance mellem frugt, syre, alkohol og bløde tanniner. Nyd den til stegt, braiseret eller grillet kød, især lam og oksekød. Et glimrende eksempel på den nye stil i Rioja. Finish har en pæn længde.

    Vinen er ikke filtreret, hvorfor lidt bundfald kan forekomme.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!