Rias Baixas, Galicien
Albariño 100 %
12,5 % alkohol
6 mdr. på rustfri ståltank med ugentlig ”reverse pumping”
6 flasker/colli
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved 8-10°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“The colour is straw yellow, bright with golden and greenish iridescence.
Aroma is fruity and delicate, with reminiscences of abricot, basil and fresh hay.
The taste is fresh, smooth and with a good structure. Great balance between acidity and alcohol. Pleasant, elegant and complex aftertaste, with a long and fresh sensation at the end.
Food pairing: Fish and seafood typical from the Galician gastronomy”.
Galicien – beliggende i det nordvestlige Spanien ud mod Atlanterhavet – er kendt for at producere nogle sublime hvidvine, som bl.a. passer fantastisk til fisk og skaldyr.
Druen Albariño er den lokale specialitet her i dette hjørne af Spanien og i den tilstødende Minho-provins i Portugal, og i manges øjne er det den mest interessante grønne drue på den iberiske halvø, fordi den i sine bedste øjeblikke byder sig til med herlig forfriskende mineralitet.
Med bare 12,5% alkohol er vinen i nær familie med den portugisiske Vinho Verde – bare helt fri for perler – og den kommer med en friskhed, som vil overraske alle der ikke er bekendt med det regnfulde og i lange perioder relativt kølige klima som Atlanterhavet begaver Rias Baixas med.
Vinen er fyldig og elegant, med duft af grønne æbler og limefrugt. I munden er vinen tør med en sprød og frisk velafbalanceret syre. I smagen tilføjes behagelige citrus-noter og hints af nektarin og abrikos, samt blide blomsternoter (kaprifolie?). Lang og intens eftersmag.