La Aguilera, Ribera del Duero
Tempranillo (Tinto Fino) – 100 %
14,0 % alkohol
12 mdr. på franske egefade
6 flasker/colli
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 18°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
92 Point – The Wine Advocate Robert Parker
Hacienda Solano is an artisanal project, located in one of the historic villages of Ribera del Duero, La Aguilera. Where “concentración parcelaria” never arrived (where we meet real old vines) and vineyard is the only viable crop.
We craft wines only from grapes of our castellano Tinto Fino vineyards, very old, some of them at least a century old.
Our aim is that our wines speak about our “terroir” of very poor soil, made of limestone and about the extreme castillan weather.
100 % Sustainable Viticulture.
Med Vega Sicilia og danske Pingus i spidsen er Ribera del Duero vel i dag spansk vins højborg. De røde vine herfra er næsten alle lavet på Tempranillo-druen, og på grund af de ideelle forhold skabes der elegant balance mellem syre og sukker.
Ribera del Duero’s beliggenhed er ideel for vindyrkning. Det er højland (850-900 m.o.h.) med varme dage og kolde nætter. Jorden langs med Duero floden er perfekt. Masser af limsten og kalk.
Druerne til vinen er håndplukkede fra 80-100 år gamle vinstokke, og efter mosten var gæret færdig, fadlagredes den 12 måneder i bodegaens kælder.
Det er en kraftfuld ”full bodied”, men meget afbalanceret vin med en mangfoldighed af nuancer: Krydret, mineralsk, balsamico og med masser af mørk frugt og lette toner af læder og tobak og med en laaang behagelig finish.
Nyd vinen af rummelige glas op til 8-10 år fra høståret, og gerne som ledsager til festmåltider med oksekød, lam eller vildt. Vinen er nu også meget velegnet som et meditativt glas uden mad til!