Manzanilla Pasada

Bodegas Mons Urium - DO Jerez de la Frontera
  • Sanlúcar de Barrameda

  • 100 % Palomino Fino

  • 15 % alkohol (Fortified)

  • Biologisk – 8 år under ”velo de flor”

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved 6-8°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • GRILLET LYST KØD OG FISK
    • KRAFTIGE SUPPER
    • CHARCUTTERI
    • OSTEBORD

     

  • Winemaker Rocio Ruiz’s tasting notes

    “From gently-pressed Palomino Fino must totally fermented and biologically aged in Sanlúcar de Barrameda. The special microclimatic conditions of the city situated next to the mouth of the River Guadalquivir are ideal for the development of a velo de flor with unique distinctive characteristics.

    An unusually prolonged ageing period, during which the flor weakens slightly permitting a little oxidation, results in this “Manzanilla Pasada”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Denne strågule, brillante Manzanilla er produceret i området Sanlúcar de Barrameda. Det unikke terroir (nærmest Atlanterhavet) er med til at give en mere tør og krydret sherry end Fino fra Jerez de la Frontera. Vinen er ”pakket” med både modne og friske nuancer. Duften er domineret af ristede nødder, tørret frugt, anis og gær. Smagen er intens, krydret og mineralsk med markante nuancer af rugbrød, stenfrugt, nødder og lime, samt et touch af havsalt.

    Manzanilla sherry bør opbevares koldt og drikkes indenfor en uge efter åbning. Servér ved 6-8 grader i ”rigtige” hvidvinsglas.

    Det mest karakteristiske kendetegn ved Sherry er uden tvivl den store mangfoldighed der anvendes i Jerez for at producere og lagre vine. Resultatet er en endeløs palet af farver, dufte, smag og teksturer.

    Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ og biologisk (som denne vin).

    Det helt specielle ved den biologiske sherry er, at lagringen foregår på fade, der kun er fyldt 4/5. Den sidste 1/5 er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag flor, der minder om skimmelsvampen på brie. Denne flor mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften.

    Solera-systemet består af fra tre til ni etager af fade (oftest af 600 l af amerikansk eg). Når sherryen tappes fra ældste og nederste fad (max. 1/3), erstattes den med sherry fra det næstældste fad, der erstattes fra det tredieældste fad osv.. Efterfølgende suppleres der op i toppen, således at den yngre sherry hele tiden kommer i kontakt med en ældre sherry og får dens karakteristika.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!