Albariza – Jerez Superior
Palomino Fino og Pedro Ximénez
17 % alkohol (Fortified)
Biologisk – 8 år under ”velo de flor”
6 flasker/colli
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 10°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
“Pale Cream is made from Fino and PX “soleras” and as a consequence it conserves the biological ageing under “velo de flor” of Fino sherry, but softened with a touch of sweetness.
A pale, golden coloured sherry with greenish hues, it has an incisive bouquet with fresh aromas of bread dough and almonds. Refreshing and light on the palate with a delicate sweetness.
An all-round aperitif it is also the perfect accompaniment to foie gras, pates and fresh fruit. Serve cold at 10° C”.
Pale Cream er en sherrytype der første gang blev sendt i handlen i 1970 som et svar på efterspørgslen på lyse og søde vine. Pioneren var Bodega Croft. Denne vin dufter intenst, friskt og lækkert som en Fino og har en sød og blød smag. En sherry der er let at drikke.
Farven er som lys rav med grønlige nuancer. Bouquet’en leder tankerne hen på friske vindruer, brøddej og mandler. I smagen tilføjes den delikate sødme og afsluttes med en behagelig let bitter tone. Netop sammenhængen mellem den friske og skarpe duft og den søde smag, gør den meget velegnet som aperitif eller som en forfriskende cocktail. Den har samtidigt en række muligheder i forhold til sammensætning med mad.