Pedro Ximénez Clásico

Bodegas Mons Urium -
  • Albariza – Jerez Superior

  • 100 % Pedro Ximénez (PX)

  • 15 % alkohol (Fortified)

  • Oxidativ – ca. 18 år på egetræsfade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 11-13°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • Perfekt som dessert i sig selv!
    • IS og CHOKOLADE FONDANT
    • BLÅ OST
  • Winemaker Rocio Ruiz’s tasting notes

    “Pedro Ximénez’s unique character is owed to the dual process of “asoleado” followed by long ageing in oak barrels.

    A rich dark mahogany coloured sherry it boasts a varied bouquet of dates, dried figs, honey, and hints of cocoa, coffee and tiramisú. Rich and creamy on the palate with balanced acidity and a lingering roasted finish.

    Perfect as a dessert by itself, or as an accompaniment to ice-cream, chocolate, acídic or citrus desserts and blue cheese. Serve cold between 11° and 13°C”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    PX er en koncentreret, sødmefuld vin, lavet på tørrede Pedro Ximénez druer. Den har en intens, flot, næsten sort farve med gyldne toner. Meget stor aroma og en bred vifte i både duft og smag af kakao, kaffe, tiramisú, lakrids og rosmarin. Nuancer af sorte oliven, ferskensirup, vanilje og kanel kommer også frem. Den er herlig kraftig, men samtidig elegant, let at nippe til og med en lang eftersmag.

    Selv om vinen er en fremragende dessert i sig selv kan den også være en perfekt partner til blå ost, kager, is og årstidens frugter.

    Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ (som denne) og biologisk (Fino og Manzanilla). Under den biologiske aldring er vinene beskyttet mod oxidering af ”velo de flor”, en tynd film af gær, der naturligt dannes i fugtigt miljø i de forskellige bodegaer og spiller en afgørende rolle i det færdige resultat. I den oxidative proces er vinene overladt til at modne i egetræsfade i en længere periode, hvor de bliver mørkere og mere koncentreret.

    Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!