Amontillado Solera 1830

Bodegas Navarro - Montilla-Moriles , (Córdoba)
  • Montilla (Córdoba)

  • 100 % Pedro Ximénez (PX)

  • 16 % alkohol (Fortified)

  • Oxidativ – 20 år på gamle amerikanske fade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 10-12°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • SORTFODSSKINKE (Pata Negra)
    • VILDT
    • GRILLET KYLLING (”Kentuckymåger” kan flyve!)
    • Gold Medal – Premios Mezquita
    • Silver Medal – Bacchus 2006
    • Silver Medal – Concours Mondial de Bruxelles 2006
  • Winemaker Javier Herrador’s tasting notes

    “Ageing:
    A great complex wine thanks to its double ageing process. Firstly, through a biological process known as “velo flor” in our “soleras” of Fino Andalucía, and secondly, through an oxidation process during 20 years in old American oak barrels in our controlled cellars with regulated temperature and atmosphere.

    Tasting notes:
    Between old gold and tawny yellow, with very intense perfumed aroma, pungent and hazelnut, where the years and years of ageing can be appreciated. Ideal for tasting before lunch as an aperitif. On its own or accompanied, it is also exceptional for combining with soups or between courses. It should be served at temperature between 10ºC and 12°C.”

  • FiniVin’s bemærkninger

    Kyndige vinkendere siger, at Amontillado stilen stammer fra byen Montilla i Andalusien, der samtidigt har lagt navn til vinen, der betyder ”stilen fra Montilla”. Det er en vin med sprødheden fra Manzanilla/Fino’en samt duft og dybde fra Oloroso’en. Det er en kompleks vin, og den sherry der for de fleste mennesker er sværest at lære rigtig at kende. Blandingen af tørhed, skarphed og så den store fylde er unik og kræver tilvænning. Der er ofte en sammenhæng mellem sherry kendskab og forholdet til Amontillado – jo bedre kendskab, jo større kærlighed !!!

    I næsen og munden får du nødder, ristede mandler, mørk sirup uden sukkersødme og toner af appelsin, krydderurter, mørk tobak og lette citrus undertoner. Lang finish, der starter kraftig og skarp – men ender som blød og lækker, og med smag til sidst af specielt mandler og nødder.

    Amontillado er en fantastisk vin til maden. Den har kræfter, hvor Manzanilla’en og Fino’en ikke helt kan være med, og der er behov for lidt yderligere dybde og styrke. Vinene er pr. tradition klassificeret til at gå godt til alt hvad der kan flyve, men kan reelt set matches med meget forskellig typer af mad.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!