Oloroso Navarro 1830

Bodegas Navarro - Montilla-Moriles , (Córdoba)
  • Montilla (Córdoba)

  • 100 % Pedro Ximénez (PX)

  • 18 % alkohol (Fortified)

  • Oxidativ – 8 år på gamle amerikanske fade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 10-12°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • DET VARIEREDE TAPASBORDD – med kraftige små lune retter
    • GRYDERETTER – f.eks. langtidsbraiserede oksehaler
    •  STÆRKE OSTE
  • Winemaker Javier Herrador’s tasting notes

    ”Dark mahogany brown color. In the nose you have hazelnuts and burnt figs. Add prunes, abricots, orange and burnt almonds in the taste.

    It’s dry with a well filled tasting pallet, are slightly oxidated, and ends up with a long, “nutfull” finish.

    Enjoy it with braised steak from the ox or brisket of veal”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Oloroso betyder ”duftende” på Spansk og intet andet navn kunne være mere passende for denne vin. Gode vinvenner har fortalt mig, at ældre spanske kvinder siges at benytte Oloroso som parfume: et par dråber på hvert håndled, og de fremstår selvsikre og velduftende. Det kan måske også være en af årsagerne til at spanske kvinder ældes med ynde.

    Traditionelt siges, at Fino og Manzanilla passer til alt hvad der kan svømme, Amontillado til at hvad der kan flyve og Oloroso til alt hvad der har 4 ben! Det er i hvert fald en god tommelfingerregel, og passer godt med Oloroso i forhold til en række stærke og kraftfulde kødretter.

    Det er dog efter maden jeg synes, at vinen virkeligt kommer til sin ret. Når du er mæt efter en udsøgt menu, evt. lidt småtræt – og har lyst til at rense dine smagsløg med noget der har en kraftig smagsmæssig fylde og karakter. Oloroso – især de ældre udgaver – kan absolut være en udfordrer til Cognac og Brandy, til den suveræne stund efter maden.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!