Cava Brut Gran Reserva 2007

Finca Giró del Gorner - Puigdálber, DO Cava , (Penedés)
  • Puigdálber, DO Cava

  • Macabeu (fra Hermitage) – 50 %
    Xarel-lo (fra Garrofers) – 30 %
    Parellada (fra La Caseta) – 20 %

  • 12,0 % alkohol
    5 g/l restsukker

  • Min. 6 år på flaske

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved 6-10°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • Alle typer af fisk og skaldyr
    • Hvidt kød og fjerekræ
    • Aperitíf
  • 88 point – La Guía Peñín 2015

  • Winemaker Gabriel Giró i Via’s tasting notes

    “As in the previous year, the harvest of 2007 was rated as excellent by the Consejo Regulador del Cava. At our estate Giró del Gomer had a moderate production. For this cava gran reserva we harvest grapes from our vineyards: Hermitage, Garrofers and La Caseta. After how a minimum of 6 years of aging in the cellar sees the light, it is the first vintage of cava gran reserva brut we launched. We hope you like it”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Denne superlækre cava har en smuk halmgul farve. Smagen er fyldig og blød, med sublime noter af nødder, smør og tør frugt. Trods alderen fornemmer du masser af finesse og friskhed. Med vedvarende fine bobler.

    Denne Cava er fremstillet efter den traditionelle champagnemetode ”Methode Traditionelle”, og med de 3 store Cava druer:

    • Macabeu – der giver syre og friskhed
    • Xarel·lo – der giver vægt og fylde
    • Parellada – der giver creme

    Druerne håndplukkes fra august til oktober, og håndsorteres derefter ved lange transportbånd inden de presses og ”juicen” kommes på ståltank og gærer temperaturreguleret til ønsket tørhedsgrad.

    Når den stille vin er kommet på flaske, foregår andengæringen ved at tilsætte lidt sukker og gær. Flaskerne forsegles tæt og opbevares i bodegaens kælder (”cava” på spansk). Ved andengæringen skabes kuldioxid, som integreres i vinen, og de skønne bobler er skabt!

    Efter den lange lagring på flaske gennemgår den mousserende vin en proces der kaldes ”remuage”, hvorved aflejrede gærrester skydes ud og erstattes af tilsvarende vin. I denne sidste fase udskiftes flaskekapslen samtidig med den specielle, ekstra stærke cavaprop, og afsluttes med trådnet og plaque. Når etiketten også er sat på, er flasken klar til sin rejse ud i verden for at blive nydt af alle os der elsker lækker Cava.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!