Cava Brut Nature Gran Reserva 2007

Finca Giró del Gorner - Puigdálber, DO Cava , (Penedés)
  • Puigdálber, DO Cava

  • Macabeu (fra Hermitage) – 50 %
    Xarel-lo (fra Garrofers) – 30 %
    Parellada (fra La Caseta) – 20 %

  • 12,0 % alkohol
    0,3 g/l restsukker

  • Min. 6 år på flaske

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved 6-10°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    • Kaviar, østers
    • Foie gras, serrano skinke
    • De store vildretter med fløde saucer
  • 88 point – La Guía Peñín 2015

  • Winemaker Gabriel Giró i Via’s tasting notes

    “The years with exceptional harvests elaborated this cava brut nature gran reserva. The climate of 2007 allowed us to produce a base wine with enough acidity to have a long aging in the bottle. From our vineyards more balanced of Macabeu, Xarel·lo and Parellada we get grapes to produce gran reserva brut nature. During six years has laid in the cave, underground to constant temperature. No noise, no light, calmly, waiting for time to pass and that the wine is expressed with its maximum amplitude. We hope you enjoy it”.

  • FiniVin’s bemærkninger

    Denne super Cava har en smuk halmgul farve. Elegant, klar, delikat og behagelig duft med tørrede frugter og toastede noter. Smagen er utrolig lækker, med stor kompleksitet sammen med fine og godt integrerede bobler. Lang og behagelig eftersmag, som tydeligvis er resultatet af den lange og optimale opbevaring.

    Denne Cava er fremstillet efter den traditionelle champagnemetode ”Methode Traditionelle”, og med de 3 store Cava druer Macabeu (der giver syre og friskhed), Xarel-lo (vægt og fylde) og Parellada (creme).

    Druerne håndplukkes fra august til oktober, og håndsorteres derefter ved lange transportbånd inden de presses og ”juicen” kommes på ståltank og gærer temperaturreguleret til ønsket tørhedsgrad.

    Når den stille vin er kommet på flaske, foregår andengæringen ved at tilsætte lidt sukker og gær. Flaskerne forsegles tæt og opbevares i bodegaens kælder (”cava” på spansk). Ved andengæringen skabes kuldioxid, som integreres i vinen, og de skønne bobler er skabt! Efter den lange lagring på flaske gennemgår den mousserende vin en proces der kaldes ”remuage”, hvorved aflejrede gærrester skydes ud og erstattes af tilsvarende vin. I denne sidste fase udskiftes flaskekapslen samtidig med den specielle, ekstra stærke cavaprop, og afsluttes med trådnet og plaque. Når etiketten også er sat på, er flasken klar til sin rejse ud i verden for at blive nydt af alle os der elsker lækker Cava.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!