Puigdálber, DO Cava (Penedés)
Macabeu (fra Hermitage) – 50 %
Xarel-lo (fra Garrofers) – 30 %
Parellada (fra La Caseta) – 20 %
12,0 % alkohol
5 g/l restsukker
Min. 2 år på flaske
6 flasker/colli
Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved 6-10°C.
Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:
89 point – La Guía Peñín 2015
“The eye: Palate, crystalline with light green glitters. Fine and delicate bubbles.
On the nose; Clean aroma, elegant and fresh.
On the plate: Alive and well-balance. Soft and fruity.
Food paring:
It is fresh with light aroma; it is a cava for any time of day. Especially recommended for any type of fish and shellfish. Suitable with white meat. Perfect as an aperitif”.
Denne Cava er frisk, elegant, og med velintegrerede bobler. Intens aroma med en bemærkelsesværdig duft af velintegreret gær og modne æbler. Smagsmæssigt frisk og fyldig.
Denne Cava er fremstillet efter den traditionelle champagnemetode ”Methode Traditionelle”, og med de 3 store Cava druer:
Druerne håndplukkes fra august til oktober, og håndsorteres derefter ved lange transportbånd inden de presses og ”juicen” kommes på ståltank og gærer temperaturreguleret til ønsket tørhedsgrad.
Når den stille vin er kommet på flaske, foregår andengæringen ved at tilsætte lidt sukker og gær. Flaskerne forsegles tæt og opbevares i bodegaens kælder (”cava” på spansk). Ved andengæringen skabes kuldioxid, som integreres i vinen, og de skønne bobler er skabt! Efter den lange lagring på flaske gennemgår den mousserende vin en proces der kaldes ”remuage”, hvorved aflejrede gærrester skydes ud og erstattes af tilsvarende vin. I denne sidste fase udskiftes flaskekapslen samtidig med den specielle, ekstra stærke cavaprop, og afsluttes med trådnet og plaque. Når etiketten også er sat på, er flasken klar til sin rejse ud i verden for at blive nydt af alle os der elsker lækker Cava.