Gorner Tinto Crianza 2015

Finca Giró del Gorner - DO Penedés
  • Puigdálber, DO Penedés

  • Cabernet Sauvignon – 50 %
    Merlot – 50 %

  • 14,5 % alkohol

  • 9 mdr. på franske egefade

  • 6 flasker/colli

  • Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 17°C.

  • Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

    •  AGERHØNE med fricassé af vilde svampe
    • OSSO BUCO tilberedt med skovsvampe eller champignon
    • GRILLET LAMMEKRONE med rosmarin, hvidløg og rødvinssauce
  • Winemakers bemærkninger

    “Bright ruby red brick tones, typical of the breed.

    Red fruit, coffee and roasted aromas of pepper, woods and characteristics of the Cabernet Sauvignon and Merlot. Creamy flavour with hints of red fruits.
    On the palate is very intense and expressive with very elegant tannins of the ageing.

    Due to its complexity it is perfect for taking with all kinds of red meat and game. Ideal partner in Rice dishes and stews, and to take strong cheeses”.

    Keep in fresh and dry, out of light. Temperature 15-20ºC.
    Consume temperature between 16-18ºC.”

  • FiniVin’s bemærkninger

    Penedés er nok bedst kendt for sin Cava produktion, men som en af de mest dynamiske vinregioner i Spanien, produceres der også højt ansete hvid- og rødvine (DO Penedés siden 1960). Det er mest de spanske sorter som Garnacha, Macebeo, Parallada, Xarel-lo mv, der dyrkes, men med vinhuset Miguel Torres i spidsen produceres der også topvine på bl.a. de franske druesorter Cabernet Sauvignon og Merlot.

    Med Gorner’s Tinto Crianza i glasset får du en dybrød og intens vin med komplekse aromaer af solmodne røde bær og krydderurter. Smagen er fyldig og rig, med fine mineralske toner. Vinen er fadlagret i 9 måneder i bodegaens dybe kælder. Med baggrund i dens kompleksitet er vinen her perfekt til retter med lam, fjerkræ og oksekød.

For bestilling af vin, kontakt
Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, og få de gode tilbud og spændende nyheder først!