(+45) 40 211 311

Fino en Rama, 50 cl

Winemaker Rocío Ruiz’s bemærkninger

We are extremely proud of our solera wines aged under a veil of yeasts called velo de flor, which produce highly distinctive Finos of exceptional quality. The location, orientation and construction materials of the bodega itself are major contributing factors to the creation of the special microclimate which is suitable for the development of yeasts.

The natural protection that the flor gives to these wines, prevents the oxidation and modifies them, it produces the more intensive oenological process we know. All of this prints a special character to our wines

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Snacks og tapas som f.eks. oliven, nødder, jamon serrano (skinke).
  • Perfekt til fisk og skaldyr, især med saltede fisk (ansjoser).
  • Retter med højt syreindhold, f.eks. salater med vinaigre og gazpacho
  • Sushi

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 94.40kr.
Incl. moms: 118.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Det mest karakteristiske kendetegn ved Sherry er uden tvivl den store mangfoldighed der anvendes i Jerez for at producere og lagre vine. Resultatet er en endeløs palet af farver, dufte, smag og teksturer.

Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ og biologisk (som denne vin).

Det helt specielle ved den biologiske sherry er, at lagringen foregår på fade, der kun er fyldt 4/5. Den sidste 1/5 er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag flor, der minder om skimmelsvampen på brie. Denne flor mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften.

Solera-systemet består af fra tre til ni etager af fade (oftest af 600 l af amerikansk eg). Når sherryen tappes fra ældste og nederste fad (max. 1/3), erstattes den med sherry fra det næstældste fad, der erstattes fra det tredieældste fad osv.. Efterfølgende suppleres der op i toppen, således at den yngre sherry hele tiden kommer i kontakt med en ældre sherry og får dens karakteristika.

Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.

Fino ”en Rama” betyder at vinen ikke er blandet, den er helt ren, uden tilsætninger eller filtrering. Som sådan er det et unikt produkt, den første Fino fra den enkelte årgang. Vinen er fremstillet på Palomino druen og lagret i ca. 8 år på amerikanske egetræsfade.

Vinen her er intens lys gylden i glasset med en let olivengrøn kant. Duften er præget af saltede mandler, tørrede frugter og frisk brøddej! Smagen er behagelig tør og med en god koncentration midt i munden. Masser af sprød frugt suppleret med en lang fokuseret eftersmag.

Druesammensætning:

100 % Palomino Fino

Vinens Hjemsted:

Albariza – Jerez Superior

Winemaker:

Rocío Ruiz

Alkohol:

15 % (Fortified)

Lagring på fad:

Biologisk, 8 år under ”velo de flor”

Alder:

8 år

Servering:

Servér afkølet, 6-8°C

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked