(+45) 40 211 311

Pedro Ximénez Clásico

Winemaker Rocío Ruiz’s bemærkninger

Pedro Ximénez’s unique character is owed to the dual process of “asoleado” followed by long ageing in oak barrels.

A rich dark mahogany coloured sherry it boasts a varied bouquet of dates, dried figs, honey, and hints of cocoa, coffee and tiramisú. Rich and creamy on the palate with balanced acidity and a lingering roasted finish.

Perfect as a dessert by itself, or as an accompaniment to ice-cream, chocolate, acídic or citrus desserts and blue cheese. Serve cold between 11° and 13°C

 

Tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • Perfekt som dessert i sig selv!
  • Is, chokolade
  • Blå ost

 

Pris pr. flaske

Excl. moms: 158.40kr.
Incl. moms: 198.00kr.

 

FiniVin’s bemærkninger

Det mest karakteristiske kendetegn ved Sherry er uden tvivl den store mangfoldighed der anvendes i Jerez for at producere og lagre vine. Resultatet er en endeløs palet af farver, dufte, smag og teksturer.

Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ (som denne) og biologisk (Fino og Manzanilla).

I den oxidative proces er vinene overladt til at modne i egetræsfade i en længere periode, hvor de bliver mørkere og mere koncentreret.

Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.

Solera-systemet består af fra tre til ni etager af fade (oftest af 600 l af amerikansk eg). Når sherryen tappes fra ældste og nederste fad (max. 1/3), erstattes den med sherry fra det næstældste fad, der erstattes fra det tredieældste fad osv.. Efterfølgende suppleres der op i toppen, således at den yngre sherry hele tiden kommer i kontakt med en ældre sherry og får dens karakteristika.

PX er en koncentreret, sødmefuld vin, lavet på tørrede Pedro Ximénez druer. Den har en intens, flot, næsten sort farve med gyldne toner. Meget stor aroma og en bred vifte i både duft og smag af kakao, kaffe, tiramisú, lakrids og rosmarin. Nuancer af sorte oliven, ferskensirup, vanilje og kanel kommer også frem. Den er herlig kraftig, men samtidig elegant, let at nippe til og med en lang eftersmag.

Selv om vinen er en fremragende dessert i sig selv kan den også være en perfekt partner til blå ost, kager, is og årstidens frugter.

Druesammensætning:

100 % Pedro Ximénez

Vinens Hjemsted:

Albariza – Jerez Superior

Winemaker:

Rocío Ruiz

Alkohol:

15 % (Fortified)

Lagring på fad:

Oxidativ – ca. 18 år på egetræsfade

Alder:

18 år

Servering:

Servér afkølet, 11-13°C

Colli:

6 flasker

Kontakt os

Navn

E-mail

Besked